Дор блю грамота
Груша с сыром дор блю
Необычное сочетание сладких груш с острым солоноватым вкусом благородного сыра дор блю — лакомство для истинных гурманов! Как приготовить грушу с сыром дор блю? Проще простого!
СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ
- Сыр “Дор блю” 100 Грамм
- Груши 2 Штуки
- Грецкие орехи 0,5 Стакана
- Лимонный сок 1 Чайная ложка
- Оливковое масло 1 Ст. ложка
Описание приготовления:
Пикантный вкус и красивый внешний вид этого блюда обязательно вам понравятся! К тому же, дор блю, как известно, очень полезен, ведь помимо различных минералов, витаминов и аминокислот он содержит природный антибиотик пенициллин. Так что смело добавляйте этот сыр к груше — получится не только вкусно и красиво, но и весьма пользительно для здоровья!
Итак, рецепт приготовления груши с сыром дор блю — для любителей кулинарных экспериментов.
Груши вымоем, обсушим и нарежем вдоль тонкими ломтиками. Сбрызнем лимонным соком.
Грецкие орехи измельчим.
Добавим к орехам раскрошенный сыр дор блю, добавим оливковое масло, тщательно перемешаем.
На каждый ломтик груши выложим по чайной ложке сырно-ореховой массы, стараясь придать ей форму шарика.
Скрепим края зубочистками.
Выложим «кораблики» из груши с дор блю на плоское блюдо и подадим ка оригинальную закуску к аперитиву.
Дор блю (Dorblu, дорблю) – сир з блакитною пліснявою користь, калорійність, з чим їдять. 6 рецептів страв з блакитним сиром
На полицях магазинів все частіше можна зустрічається велика різноманітність дорогих сирів з благородною цвіллю. Видів дуже багато, але найбільш поширений – Дор блю. Це німецький сорт з блакитною пліснявою, який вельми міцно увійшов в ужиток і завоював серця багатьох гурманів.
Дор блю (Dorblu) – що це за сир
Уже кілька століть сир з цвіллю прикрашає святкові столи. Дор блю з’явився на ринку не так давно, але швидко набув популярності.
Сир має:
- помірно гострим присмаком;
- пряним ароматом;
- м’якою, практично вершкової текстурою.
Виготовляється на основі коров’ячого молока з додаванням благородною блакитною цвілі. Відноситься до елітних сортів. У порівнянні з іншими сирами з цвіллю він не сильносолених і прийнятний за вартістю.
Виготовляють сир за особливою технологією, яку не змінюють вже 100 років. Дозріває продукт в закритому погребі протягом 3-5 місяців з постійною певною температурою і вологістю повітря.
Склад, калорійність і харчова цінність
До складу включені:
- калій;
- цинк;
- пеніцилін, який благотворно впливає на людський організм;
- магній;
- вітаміни (В, А, Е, РР, Д, С);
- фосфор;
- натрій;
- залізо;
- амінокислоти;
- кальцій.
У 100 грамах благородного продукту міститься:
- 354 ккал;
- 42,41 г води;
- 21 г білків;
- 30 г жирів і повністю відсутні вуглеводи.
Чим можна замінити блакитний сир цвіллю
Найкращий варіант – це сир іншого виробника, який має схожі якостями.
Схожі види на дорблю:
У магазинах можна знайти і більш бюджетні сорти, які легко замінять у всіх блюдах Дор блю без втрати смакових якостей.
Але буває, що в продажу немає жодного виду сиру з пліснявою, тоді можна замінити даний інгредієнт на звичайні види сиру.
У салатах можливо використовувати:
- камамбер;
- рокфор:
- Рамбінас;
- адигейський сир;
- вершковий сир;
- Горгонзола.
В соусах благородний сир замінюється напівтвердими або м’якими сортами сиру. Можна використовувати навіть знайомі всім сирки по типу “Дружба”.
Для вегетаріанців відмінною заміною Дор блю буде рослинний сир – тофу.
Що таке сир Дор блю
Високі смакові якості дають можливість використовувати благородний сир в різноманітних варіаціях. Дуже смачний як самостійне ласощі в поєднанні з вином і фруктами.
Часто використовують в вигляді бутерброда з хлібом і включають до складу сирного асорті.
Також додають в:
- піци;
- гарячі бутерброди;
- італійську пасту;
- салати;
- сирні соуси;
- страви з морепродуктами;
- супи.
Користь і шкода продукту
Крім високих смакових якостей, сир наділений корисними для людей якостями:
- бореться з інфекційними захворюваннями;
- покращує і допомагає відновлювати зір;
- сприятливо впливає на шлунково-кишкового тракту;
- при постійному застосуванні йде хронічна втома і дратівливість, нормалізується сон, підвищується уважність і пам’ять;
- впливає на поліпшення працездатності центральної нервової системи;
- при регулярному вживанні зміцнюється імунна система;
- має антимікробну ефектом;
- нормалізує водний баланс в організмі;
- благотворно впливає на апетит;
- зміцнює кісткову тканину;
- покращує стан шкірних покривів і волосся;
- допомагає головному мозку ефективніше працювати.
Сир має чудовий відновлює дію.
Його рекомендують вживати:
- при артриті;
- після операцій і важких хвороб;
- при недокрів’ї;
- особам з постійними інтелектуальними навантаженнями;
- при туберкульозі.
Шляхетний сир – чудова профілактика проти онкологічних захворювань.
Вчені довели, що при регулярному вживанні Дор блю, можна збільшити час перебування на сонці. Так як сир надає захист від ультрафіолету.
Сир з блакитною цвіллю дорблю протипоказаний:
- вагітним;
- особам з індивідуальною непереносимістю;
- годуючим жінкам;
- дітям;
- під час загострення хвороб нирок;
- при загострених виразках і гастриті.
Через високу калорійність рекомендується обмежувати вживання при ожирінні і під час схуднення.
Салат з грушею і сиром Дор блю
Вишукане блюдо, яке принесе задоволення всім любителям благородного сиру. Зак
уска виходить свіжої і поживною.
Складові:
- зелений салат – 45 г;
- сир Дор блю – 120 г;
- масло з виноградних кісточок – 2 ст. ложки;
- бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;
- липовий мед – 1 ч. ложка;
- груша – 1 шт .;
- дижонская гірчиця – 1 ч. ложка;
- волоський горіх – 60 г.
приготування:
- Подрібнити грушу. Вона знадобиться тонкими скибочками. Порвати салатні листя.
- Порубати сир. Повинні вийти дрібні квадратики.
- В масло влити оцет. Додати гірчицю, потім мед. Розмішати.
- У салатні листя додати грушу. Розмішати. Залити соусом.Розкласти сирні кубики. Присипати порубаними горіхами.
Рецепт приготування мідій
Оригінальна страва, яке принесе задоволення любителям морепродуктів.
Складові:
- живі мідії – 1100 г;
- чорний перець;
- біле сухе вино – 160 мл;
- часник – 4 зубчики;
- сіль;
- кріп – 15 г;
- оливкова олія;
- кінза – 17 г;
- рибний бульйон – 110 мл;
- петрушка – 17 г;
- жирні вершки – 160 мл;
- сир Дор блю – 45 м
приготування:
- Промити морепродукт. Розчавити і очистити часникові зубки. Помістити в сотейник. Потомити 2 хвилини.
- Помістити мідії. Залити вином. Укрити кришкою і потримати 2 хвилини. За цей час мідії відкриються.
- Залити бульйоном, потім вершками. Покришити сир і засипати до морепродуктів. Розмішати. Подавати присипавши посіченою зеленню.
Соус з блакитним сиром
Соус Дор блю виходить з гладкою текстурою і шматочками блакитний цвілі. Пропонуємо кращий варіант приготування, який ідеально підходить для червоної риби, курячих страв і овочів.
Складові:
- мускатний горіх – щіпка;
- вершки – 220 мл (22%);
- біле сухе вино – 2 ст. ложки;
- сир Дор блю – 120 м
приготування:
- У сотейник влити вершки. Виставити найменше полум’я і закип’ятити. Потім проварити 6 хвилин постійно перемішуючи, щоб уникнути підгоряння. Вершки загустеют.
- Розкришити половину сиру. Додати мускатний горіх. Розмішати. Маса стане однорідна.Влити вино, при цьому продовжувати постійно перемішувати. Потомити 3 хвилини. Розкришити залишився блакитний сир. Перемішати. Подавати відразу.
Пиріг з сиром дорблю
Ніжний і багатьма улюблений десерт порадує приємним смаком і чудовим видом.
Складові:
- яйце – 9 шт .;
- сир моцарелла – 220 г;
- сіль;
- майонез – 160 мл;
- зелена цибуля – 45 г;
- борошно – 210 г;
- сир дор блю – 75 м
приготування:
- Борошном засипати майонез. Перемішати. Якщо маса липка, то підсипати ще борошно.
- Помістити в форму. Розподілити по дну руками і зробити бортики по краях. Надіслати в духову піч (195 градусів). Потримати 27 хвилин.
- Посипати натертої моцарелою. Розкришити шматочок Дор блю і посипати наступним шаром. Нашаткувати цибульні пір’я. Укрити сирну стружку. Зберігаючи цілісність жовтків розбити яйця і покрити всю поверхню заготовки.
- Надіслати запікатися на 17 хвилин.
Як приготувати пасту
Поєднавши знамените італійське блюдо з благородним сиром з Німеччини, створите неймовірний кулінарний шедевр, який гідно оцінять всі гурмани.
Складові:
- оливкова олія – 1 ч. ложка;
- базилік – 2 ст. ложки;
- спагетті – 260 г;
- часник – 4 зубчики;
- сіль;
- яєчний жовток – 4 шт .;
- вершки – 210 мл;
- соняшникова олія;
- пармезан – 45 г натертий;
- сир дор блю – 45 м
приготування:
- У воду насипати базилік. Підсолити. Влити олію, яка не дозволить макаронів склеиваться. Закип’ятити. Помістити макарони. Відварити. Рідина злити.
- Влити оливкове масло в сотейник. Прогріти. Розчавити часникові зубчики. Помістити в сотейник. Потримати до золотого відтінку.
- У вершки залити жовтки. Перемішати. Насипати частина пармезану. Закинути часникові зубки. Розмішати. Розкришити дор блю. Розмішати.
- Розкласти порційно спагетті. Полити соусом. Присипати пармезаном і дор блю
шляхетний соус
Для приготування не знадобиться теплова обробка. Соус підходить для м’ясних і овочевих страв.
Складові:
- перець;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- дор блю – 120 г;
- майонез – 4 ст. ложки;
- сметана – 4 ст. ложки.
приготування:
- Розкришити сир. Залити сметаною. Додати майонез.
- Підсолити. Посипати перцем. Влити оливкове масло. Перемішати. Сир повинен повністю розчинитися.
Груша с сыром дор блю
Необычное сочетание сладких груш с острым солоноватым вкусом благородного сыра дор блю — лакомство для истинных гурманов! Как приготовить грушу с сыром дор блю? П
роще простого!
СОСТАВ / ИНГРЕДИЕНТЫ
- Сыр “Дор блю” 100 Грамм
- Груши 2 Штуки
- Грецкие орехи 0,5 Стакана
- Лимонный сок 1 Чайная ложка
- Оливковое масло 1 Ст. ложка
Описание приготовления:
Пикантный вкус и красивый внешний вид этого блюда обязательно вам понравятся! К тому же, дор блю, как известно, очень полезен, ведь помимо различных минералов, витаминов и аминокислот он содержит природный антибиотик пенициллин. Так что смело добавляйте этот сыр к груше — получится не только вкусно и красиво, но и весьма пользительно для здоровья!
Итак, рецепт приготовления груши с сыром дор блю — для любителей кулинарных экспериментов.
Груши вымоем, обсушим и нарежем вдоль тонкими ломтиками. Сбрызнем лимонным соком.
Грецкие орехи измельчим.
Добавим к орехам раскрошенный сыр дор блю, добавим оливковое масло, тщательно перемешаем.
На каждый ломтик груши выложим по чайной ложке сырно-ореховой массы, стараясь придать ей форму шарика.
Скрепим края зубочистками.
Выложим «кораблики» из груши с дор блю на плоское блюдо и подадим ка оригинальную закуску к аперитиву.
Сыр дор блю
В начале прошлого столетия в немецком городе Lauben, расположенном в регионе Альгойских Альп придумали рецепт нового голубого сыра из коровьего молока с использованием благородной плесени penicillium roqueforti. Сыродельческая компания Käserei Champignon Hofmeister GmbH&Co.KG является единственным производителем этого продукта. Рецептура держится в строжайшем секрете, ведь «голубое золото», как переводится название этого сыра, высоко ценится гурманами двух величайших сырных держав – Франции и Италии, а также знатоками по всему земному шару. Известно лишь, что дор блю изготавливается по неизменной вот уже 100 лет технологии: в закрытых погребах, при определенной влажности и температуре, с периодом созревания от 3 до 5 месяцев.
Нежный и маслянистый, он относится к полутвердым сортам, имеет умеренно острый, пряный и солоноватый вкус и яркий специфический аромат. Плесневая поверхность сыра без корки, белого цвета, допускается желтоватый оттенок. Внутри дор блю мягкий и похож на кремовый или белый мрамор с затейливым рисунком, образованным темно-зелеными прожилками благородного плесневого грибка, который иногда может выходить на поверхность головки. Хранят его в холодильнике, отдельно от других продуктов, лучше всего в стеклянной посуде, чтобы плесень не распространялась на другие продукты, а сам сыр не впитывал в себя посторонние запахи и не изменял свойств.
Изысканный вкус дор блю хорош сам по себе, потому он подается в качестве самостоятельной закуски или в составе «сырной тарелки». Отлично сочетается со свежим цельнозерновым хлебом и фруктами, хорошо гармонирует с виноградом, сухофруктами, грецкими орехами и миндалем. Он удачно обрамляет букет красных сладких вин, немцы традиционно предлагают этот сорт к гевюрцтраминеру, сладкому рислингу. С ним готовят различные канапе, горячие бутерброды, фруктовые и овощные салаты, сырные соусы, пиццу «Четыре сыра», закрытые пироги и другую выпечку, пасту, морепродукты и т.д.
Состав и полезные свойства дор блю
Пикантный вкус сыра дор блю возбуждает аппетит, а сам высокопитательный, богатый легкоусвояемыми белками, минералами и витаминами продукт благотворно влияет на иммунную систему. Содержащаяся в сыре благородная плесень penicillium roqueforti улучшает работу кишечника. Незаменимые аминокислоты, которые входят в его состав оказывают положительное влияние на деятельность нервной системы, поэтому дор блю помогает противостоять бессоннице, депрессии, раздражительности, а также активизирует работу головного мозга, улучшает память и концентрацию внимания.
Это сорт особенно рекомендуется тем, кто занимается тяжелым физическим трудом или спортом, при малокровии, туберкулезе, артрозах, артритах, онкологических и других тяжелых заболеваниях, либо в восстановительный период после операций, переломов и т.п. Кроме того сыр дор блю практически не содержит лактозы, поэтому рекомендуется при ее непереносимости.
Противопоказания
Кроме индивидуальной непереносимости, этот продукт имеет ряд других противопоказаний. Диетологи не рекомендует употреблять сыр дор блю беременным, кормящим женщинам и детям в раннем возрасте, так как изготавливается из непастеризованного молока и может стать причиной развития тяжелого инфекционного заболевания – листериоза. Из-за большого содержания жира и высокой калорийности этот сыр должен быть исключен из рациона при избыточном весе. По той же причине, а также из-за достаточно соленого и острого вкуса он не рекомендуется при гипертонии, обострении заболеваний почек, печени, язвенной болезни и гастрите.
Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!