Гарячу сковорідку під холодну воду чомусь не можна

Чому не можна лити олію на холодну сковорідку: всі за та проти

Приготування їжі завжди було пов’язано з купою правил та міфів. Одним із спірних досі можна вважати питання про олію на пательні. Чи варто розігрівати сковорідку для того, щоб налити на неї олію? Або останню можна помістити на холодну пательню? З цим ми сьогодні розібрались у нашій статті.

Відео дня

Розпочнемо з того, що наливати олію не варто ні на холодну, ні на дуже гарячу сковорідку. Олія, особливо дешева, може бути не до кінця очищена та зневоднена. Тобто, в її складі може міститися певна кількість води. А ми знаємо, що при змішуванні води та олії на розпеченій поверхні, може відбутися пожежа. Саме тому палаючу олію ніколи не можна гасити водою.

Тому, якщо ви сильно розігрієте сковорідку і наллєте в неї олію, то можете отримати феєрверк з жирних та пекучих крапель. До того ж, підсмажена олія дуже змінює свій смак і може передавати неприємні нотки до страв, які ви плануєте смажити.

Тоді що робити? Напевно ви захочете налити олію на холодну пательню і розігрівати її поступово. Проте це також не найкраща ідея, адже на дні сковорідки могли залишитися краплі води після миття. Або ви непомітно попали краплями воді на її поверхню, поки щось готували. Дайте пательні трошки нагрітися, щоб дно залишилось повністю сухим, проте не розпеченим. І лише після цього наливайте олію. Тоді процес буде безпечним, а результат приготування смачним.

Також не забудьте, що не варто заливати гарячу сковорідку відмочуватися в раковині. Дайте їй трохи охолонути і приберіть залишки олії паперовим рушником. Лише після цього залийте пательню теплою водою з миючим засобом.

Нагадаємо, UAportal розповів, чому не можна заливати гарячу воду з-під крану в чайник. Розберемо це питання у подробицях та з’ясуємо, як правильно кип’ятити воду.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш телеграм канал!

Чому не можна мити сковорідку холодною водою: пояснюємо, як це може зіпсувати поверхню

Приготувавши їжу, багато господинь особливо не замислюються, коли мити брудний посуд. Вони роблять це це по мірі можливостей. Однак, є й ті, хто миє гарячий посуд відразу знявши з плити.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому не можна мити гарячу сковорідку холодною водою.

Традиційно, деякі господині звикли вважати, що гарячу сковорідку потрібно мити відразу після приготування їжі ще у гарячому вигляді. Як правило, роблять це миючим засобом та холодною водою.

Однак, варто запам’ятати, що такий спосіб не правильний і може зовсім зіпсувати ваш посуд. Річ у тім, що занадто різкий перепад температури провокує деформацію сковорідки. Вона в результаті може покритися тріщинами.

Як правильно мити пригорілу жирну сковорідку?

Для того, щоб правильно та ефективно відмити брудну та жирну сковороду, потрібно повторити наступні дії:

1. Для початку наповнити сковороду водою та залишити на плиті на 5 хвилин. Таким чином тепло допоможе розм’якшити залишки їжі та жир.

2. Після цього зняти сковороду з вогню, повністю її охолодити та відмити м’якою губкою з миючим засобом.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, чому яйця прилипають до сковорідки.