Скільки можна зберігати малину з цукром у холодильнику

Як зберегти вітаміни та заморозити малину на зиму в холодильнику

  1. Малину перед заморожуванням не миють. Усі бактерії, які можуть залишатися на ягодах, загинуть від низької температури. А мокра малина перетвориться на крижану грудку.
  2. Цілком заморожують тільки свіжу ягоду. М’яту та підв’ялу краще використовувати для приготування пюре.
  3. Заморожувати ягоди найкраще в невеликих контейнерах.

Як заморозити

  1. Малину просто висипають у сухий і герметичний пакет і зав’язують його на вузол, залишивши трохи повітря, а потім поміщають у морозилку.
  2. Найпростіше перетерти малину з цукром. Перед тим як прибрати в морозилку, пюре потрібно залишити постояти 15 хвилин, щоб розчинився цукор.
  3. Якщо цукор протипоказаний, можна замість нього використовувати мед. У середньому на 5 частин ягід беруть 1 частину меду.

© UkrMedia інтернет-газета. 2011 – 2023. Всі права захищені.

Використання матеріалів сайту можливе тільки при наявності прямого, відкритого для пошукових систем, посилання.

Скільки овочі можуть лежати в холодильнику і в погребі: правила збереження продуктів

Чи можна зберігати овочі поза холодильником і як продовжити життя продуктів – читайте в матеріалі УНІАН.

На даний момент всі українці поділилися на два табори: одні мають можливість зберігати продукти в холодильнику в квартирі, а інші змушені облаштовувати побут в бомбосховищах. УНІАН розповість, скільки днів можна зберігати овочі і які дії можуть призвести до псування цінних продуктів.

Як зберігати овочі в квартирі або погребі – основні правила

Більшість овочів містять багато води, а її втрата призводить до в’янення. Від цього псується зовнішній вигляд продуктів, а на поверхні їх розмножуються бактерії. Для того, щоб цього не сталося, не можна класти всі овочі разом і важливо ретельно їх перебирати.

Ідеальне приміщення для зберігання овочів – льох або підвал, де температура повітря коливається в межах +3 – +10°C. Що стосується тривалості зберігання овочів, все залежить від конкретної культури:

  • баклажани і кабачки – 10-15 днів;
  • капуста білокачанна – 20 днів-7 місяців;
  • картопля – 3-6 місяців;
  • цибуля ріпчаста – 1-6 місяців;
  • морква – 1-8 місяців;
  • огірки – 10-15 днів;
  • солодкий перець – 15-20 днів;
  • помідори – 7-15 днів;
  • петрушка – 10-25 днів;
  • буряк – 1-8 місяців;
  • часник – 3-6 місяців.

Для того, щоб зберегти куплені овочі якомога довше, не мийте їх перед тим, як класти в холодильник. Через це на продуктах може з’явитися цвіль. Також не кладіть разом зіпсовані і цілі овочі – бактерії “переберуться” на незайману продукцію. Перед тим, як класти овочі в холодильник, обов’язково діставайте їх з пакета – так ви забезпечите продукції хорошу циркуляцію повітря.

У чому краще зберігати овочі в квартирі – поради

Крім термінів зберігання, існують ще й найбільш вдалі місця для зберігання овочів. Запам’ятовуйте їх, якщо не хочете викинути все, що важко купили:

  • помідори – мити не можна, зберігати краще при кімнатній температурі;
  • баклажани – зберігати тільки в темному прохолодному місці;
  • гриби – складати в темному і сухому місці, мити тільки перед вживанням;
  • картопля – зберігати в підвалі або коморі, обов’язково при відсутності світла;
  • морква – можна зберігати в холодильнику в пакеті або в ящику в погребі;
  • капуста – допустимо зберігання в холодильнику, також підійде підвал або льох;
  • огірки і кабачки – можна складати в холодильник або темну прохолодну комору;
  • перці – зберігати тільки в холодильнику, обов’язково без пакета і немитими;
  • цибуля – краще класти в підвал або комору, де прохолодно і темно;
  • часник – добре переносить зберігання в холодильнику, також можна складати в комору.

Що стосується зелені, найкраще її вимити, обрізати стебла, висушити, скласти в пакет і покласти в холодильник. Другий варіант – скляна банка з кришкою або будь-яка ємність, наповнена водою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Не буде гнити! Як правильно зберігати малину, щоб вона довше була свіжою: найкращий спосіб

Малина – дуже корисна для здоров’я ягода, яка може похизуватися великим вмістом поживних речовин та вітамінів. Неважливо, купуєте ви її в магазині чи збираєте з власної грядки, вам однозначно хочеться, щоб малина зберігалась якомога довше свіжою і не псувалась.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та поділиться з вами найкращим способом, який допоможе у цьому.

Як довго зберігати малину свіжою?

Варто відразу відзначити, що малину потрібно зберігати лише у холодильнику. Залишати її на столі навіть у прохолодному приміщенні – така собі ідея, інакше вона швидко почне псуватися або пліснявіти.

Найкраща температура для зберігання малини становить 4-5 градусів. За таких умов ягода може бути свіжою впродовж 3 днів.

Технологія зберігання:

1. Перекласти ягоди в сухий контейнер або невеликий піднос і обов’язково в один шар. Пакети у такому випадку використовувати не можна.

2. Залишити контейнер з ягодами на середній полиці холодильника. Важливо, що поряд не було продуктів, які гостро пахнуть, адже малина швидко вбирає сторонні запахи. І, звісно, для кращого ефекту контейнер можна накрити щільною кришкою.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв,як правильно заморозити полуницю на зиму, щоб вона залишалася корисною.