Скільки можна зберігати тісто для піци

Заготовки для піци. Рецепт тіста, яке можна зберігати в морозилці до трьох місяців

Авторка українського кулінарного YouTube-блогу Лілія Цвіт 12 листопада поділилася рецептом приготування заготовки тіста для піци.

“Роблю такі заготовки для піци – і завжди під руками є з чого швидко приготувати смачну їжу для сім’ї. Це справді економить час! Усього за кілька хвилин із цих заготовок виходить смачна домашня піца”, – розповіла блогерка.

Цвіт зазначила, що заготівлі в морозилці зберігаються до трьох місяців, а в холодильнику – приблизно два тижні.

Продукти для опари:

Продукти для тіста:

Продукти для начинки:

Приготування

  1. У теплу воду додайте цукор і дріжджі. Перемішайте.
  2. Всипте борошно і замісіть рідке тісто.
  3. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
  4. Після того як опара підніметься, додайте яйце, сіль, олію і поступово всипте борошно. Замісіть тісто. Воно має вийти м’яке.
  5. Залишіть його на 30 хвилин у теплому місці.
  6. Розділіть його на вісім частин. Кожну частину розкачайте на пергаменті, де випікатиметься піца, у коло завтовшки 4 мм. Посипте борошном, щоб тісто не прилипало. Обріжте краї, щоб піца була рівною. Проколіть виделкою і випікайте за температури 160 °С приблизно 15 хвилин.
  7. Блогерка зазначила, що заготовки важливо трохи припекти, але не пересушити.
  8. Охолоджені заготовки загорніть у харчову плівку і покладіть у морозилку.
  9. За потреби дістаньте заготовки з морозилки, викладіть зверху начинку і поставте в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Також піцу можна на кілька хвилин поставити в духовку.

Ідеальне тісто для піци: простий рецепт, який вам точно сподобається

Готові приготувати ідеальну піцу? Дотримуйтеся цього рецепту, і кінцевий продукт вас приємно здивує.

Рецепт ідеального тіста для піци

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • пів чайної ложки сухих дріжджів (не швидкорозчинних);
  • 400 мілілітрів теплої води;
  • масло для змащування.

Приготування

Змішайте борошно та сіль у мисці. Дріжджі розчиніть у воді. Завжди варто почекати 5 хвилин, перш ніж використовувати рідину, щоб перевірити, чи працюють дріжджі (маленькі шматочки почнуть підніматися доверху).

Замішайте м’яке тісто, яке не липне до рук. У процесі намагайтеся не додавати багато борошна. Це займе близько 10 хвилин.

Змастіть маслом миску і покладіть туди тісто. Переверніть, щоб воно злегка вкрилося олією. Щільно накрийте харчовою плівкою, а потім рушником. Поставте в тепле місце без протягів і залиште, доки тісто не збільшиться вдвічі.

Покладіть тісто в миску та зберігайте в теплому місці / Фото Pexels

Розділіть тісто на 2 частини для великої піци або на 4 частини для піци розміром з тарілку, а потім сформуйте кульки. Накрийте їх рушником або харчовою плівкою, поки готуєте начинку.

Якщо ви не плануєте використовувати тісто протягом 1 – 2 днів, одразу заморозьте його. Витягуйте за 3 – 4 години до використання.

Відчуття стресу довго не зникає? Як допомогти собі вийти з цього стану, розповідаємо в матеріалі.