Скільки потрібно дріжджів на 1 л молока

Манна каша: пропорції манки, молока і води для рідкої або густої каші, 7 правильних рецептів

Каша з манної крупи ідеально підходить для здорового харчування, оскільки є ситною продуктом, багатим кальцієм, вуглеводами і білками. Її варять як рідкої, так і густий, на воді або молоці, з додаванням фруктів, меду, шоколаду або ягід. В залежності від співвідношення інгредієнтів, страва може мати різну консистенцію і смак, тому під час приготування необхідно враховувати пропорції манної каші, аби отриманий результат відповідав очікуванням.

Класичний рецепт в каструлі

Каша, зварена класичним способом, має середню в’язкість і володіє солодким, ніжним смаком. Готується вона на молоці, а щоб воно не пригоріло, рекомендується до початку роботи облити каструлю крижаною водою.

  • манна крупа – 120 г;
  • молоко (незбиране) – 1 л;
  • цукор-пісок – 43 г;
  • кухонна сіль – 2 г;
  • масло з вершків – 30 р.
  • Налити кухоль молока (200 мл), потім засипати в неї манну крупу і перемішати, поки суміш не стане однорідною.
  • Решту молока залити в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Після цього тонким струменем ввести вміст гуртки в киплячу рідину.
  • Варити кашу на мінімальному вогні, близько п’яти хвилин до легкого загусання. Під час процесу слід постійно розмішувати склад, щоб не утворилися грудочки.
  • Потім додати цукровий пісок, посолити і через хвилину вимкнути конфорку.

Гарячу кашу заправити шматочком вершкового масла, акуратно перемішати і дати настоятися десять хвилин у закритому посуді. Потім розкласти її по тарілках і подати до столу.

Сколько нужно дрожжей на 1 кг муки?

Сколько нужно положить дрожжей на 1 кг муки, чтобы сделать дрожжевое тесто?

Сколько потребуется дрожжей на 1 кг муки зависит он нескольких факторов: во-первых, что будете печь и во-вторых, какой тип дрожжей используете – сухие или живые. Учитывайте и то, что чем больше в тесте яиц, масла и сахара, тем больше потребуется и дрожжей.

Если примерно рассчитывать, то на 1 кг муки потребуется:

  • 50-70 гр свежих дрожжей
  • 15-20 гр сухих дрожжей (обычно на пачке пишут, что она требуется на 500 гр или 1 кг муки).

Смотря каких дрожжей. Если сухих, 3 столовых ложки. Если сырых, то на килограмм муки обычно требуется 500 – 600 грамм жидкости, это значит дрожжей 50 или 70 грамм в зависимости от того, сколько сдобы будет положено в тесто. Правило такое, чем больше яиц, масла и сахара, тем больше дрожжей.

На пакетике сухих дрожжей написано, что содержимое расчитано на 1 кг муки. Следовательно, с сухими дрожжами понятно: 1 пакетик на 1 кг муки.

Теперь о сырых дрожжах. На 1 кг муки надо положить примерно 25 грамм сырых дрожжей.

Чтобы тесто получилось пышным, обязательно сначала надо приготовить опару, а после хорошего брожения уже можно готовить тесто.

Дрожжевое тесто надо оставить для брожения и поднятия не менее,чем на два часа.