Варення з бананів та полуниці
Рецепт варення з полуниці та бананів на зиму –
Рецепт варення з полуниці та бананів – це новий смак консервації, який ви відкриєте для себе. Ніжне поєднання інгредієнтів закохає вас з першої ложки. Гайда готувати разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
Рецепт приготування
Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та просушіть ягоди на паперовому рушнику. Наріжте полуницю четвертинками, а очищені банани кільцями.
Налийте воду і каструлю, додайте цукор і помішуючи доведіть сироп до кипіння на слабкому вогні. Варіть 5-6 хвилин доки цукор не розчиниться повністю.
Зніміть сироп з вогню та додайте до нього банани й полуницю – перемішайте та залишіть охолоджуватися.
Поставте варення знову на слабкий вогонь та варіть 5 хвилин і остудіть.
Повторіть процес варіння ще 4-5 разів. Чим більше разів ви будете проварювати варення та охолоджувати, тим густішим воно буде.
Розлийте готове варення по стерилізованих банках та закрийте кришками. Смачного!
Що приготувати з полуниці: рецепт смачного варення з бананом на зиму
Починаючи з червня кожна кухня перетворюється на якийсь консервний завод. На першому місці у господинь серед домашніх заготівель, звичайно, варення. І серед безперечних фаворитів — варення з полуниці, яку ще потрібно і правильно виростити.
Ділимося з вами рецептом, в якому гармонійно поєднуються звична нам полуниця з “екзотичними” бананом. Десерт на зиму вийде не лише смачним та незвичайним, але й дуже корисним.
Як приготувати варення з полуницею та бананом
Інгредієнти:
Приготування:
- Скидаємо всі інгредієнти в каструлю, товчемо, доводимо на високому вогні до кипіння, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.
- Залишаємо кипіти та регулярно помішуємо протягом 15 хв.
- Розливаємо в банки, не закриваємо, а залишаємо на добу за кімнатної температури. Через день закриваємо та переставляємо у шафу або комору.
Полуничне варення: найбільш цікаві рецепти
1. Підготовлену полуницю помістіть у таз і засипте половиною норми цукру. Залишіть на ніч.
2. З цукру і води, що залишився, приготуйте сироп. Залийте їм промиті рожеві пелюстки, додайте лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
3. У сироп, що закипів, висипте ягоди і варіть 5 хвилин на невеликому вогні. Потім зніміть посуд з вогню, дайте варенню повністю охолонути.
4. Знову доведіть до кипіння та варіть приблизно 10 хвилин. Гарячим розлийте варення по банках і закупоріть.
Варення з полуниці та бананів
Приготування:
1. Очистіть і вимийте полуницю, висипте її у велику каструлю і засипте цукром, дайте настоятися близько 6-7 годин.
2. Тепер потрібно поставити каструлю на вогонь, полуницю дати покипіти на повільному вогні трохи більше п’яти хвилин. Відставити майбутнє варення наполягати на 5-6 годин, після чого повторити процедуру кип’ятіння і знову треба остудити полуницю.
3. Останній раз ви ставите каструлю навогонь, даєте полуниці закипіти і відразу ж додаєте порізаний на кружечки банан. Варіть полунично-бананове варення не більше 10 хвилин, інакше воно втратить всі корисні властивості.
4. Коли варення буде готове, розлийте його по баночках, що пройшли попередню стерилізацію, і закатати кришками.
Варення “П’яна полуниця”
Приготування:
1. Підготовлені ягоди покладіть у таз шарами, збризкуючи горілкою і посипаючи цукром, верхній шар – цукор. Залишіть у холодильнику на ніч.
2. Поставте таз на вогонь, доведіть до кипіння, додайте лимонну кислоту та зніміть з вогню. Через 3:00 знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Повторіть процедуру ще три рази, а після останнього закипання варіть 10-15 хвилин.
3. Розкладіть варення за стерилізованими банками і закатайте.
Полуничне варення з шоколадом
Приготування:
1. Миєму полуницю і очищаємо від плодоніжок. Засипаємо цукром і залишаємо її на кілька годин, щоб вона виділила сік.
2. Далі – довести ягоди до кипіння, проварити 5-7 хвилин та вимкнути вогонь. Залишаємо варення на 10-12 годин. Назавтра знову проварюємо недовго і залишаємо.
3. Втретє варимо полуничне таким чином: як тільки воно закипить – додаємо шматочки шоколаду і варимо 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Гарячим розкладаємо варення у простерилізовані баночки.